МЕНЮ

Стадион


Стадион "Хаджи Димитър" е построен в средата на миналия век. Дотогава футболни срещи в Сливен са се провеждали на "Шмиргела" в Градската градина и на военния стадион, който съществува и днес.

Първи сериозни реконструкции на съоръжението се извършват през осемдесетте - издигната е нова козирка, второ информационно табло (едно от най-големите в България по това време), започва изграждането на осветление, което остава недовършено.През 2004г. спортен комплекс "Хаджи Димитър" е отдаден на концесия за 30 години и е изцяло подновен. Освен централния стадион (приемащ футболни двубои и лекоатлетически състезания), комплексът включва две тренировъчни игрища, тенис кортове, хотел.

Капацитетът на "Хаджи Димитър" е 10 000 седящи места, но в миналото често е събирал близо 30 000 зрители на най-важните срещи на Сливен.

Намери в Google Maps


ЗА САЙТА | FACEBOOK | ВРЪЗКИ


© Copyright 2005-2021 sliven-fc.com

sliven-fc.com е неофициален и независим сайт. Съдържанието му не обвързва ОФК Сливен 2000 по какъвто и да е начин.

Политика за поверителност и защита на личните данни
Използването на сайта не изисква регистрация. От посетителите не се събират и не се съхраняват данни, идентифициращи лица. С продължаване на навигацията, посетителят приема използването на аналитични "бисквитки" (cookies), които са необходими за оптималното функциониране и бъдещите подобрения на сайта.